Het koppelen van systemen

Hoe vaak zie je het wel niet gebeuren, medewerkers die dagelijks teksten en cijfers van het ene schermpje in het anders schermpje moeten knippen en plakken. Of uren kwijt zijn aan het sturen van standaard mailtjes aan je klanten. Zonde van de tijd want je hebt het natuurlijk veel te druk voor dat soort werk.

Geen handwerk meer

Wanneer een webapplicatie wordt gekoppeld aan bestaande systemen binnen je organisatie / naar je klanten of leveranciers, neemt de kracht van deze oplossing alleen maar toe. Het uitwisselen van gegevens verloopt daarmee namelijk aanzienlijk makkelijker, sneller en goedkoper.

Het bouwen van een duurzame koppeling is specialistisch werk en vergt vergaande technische kennis. Er zijn namelijk vaak meerdere mogelijkheden om systemen met elkaar te integreren: API/Webservices, webhooks of (S)FTP. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en een succesvolle realisatie.

Een greep uit eerder gemaakte koppelingen

Technieken

Voor het maken van een koppeling zijn veel verschillende technieken mogelijk. De gebruikte techniek hangt af van het doel en de mogelijkheden van de te koppelen software:

  • CSV en XML via (S)FTP – door middel van bijvoorbeeld nachtelijke exports en imports wordt data uitgewisseld tussen systemen, denk aan product- en klantinformatie
  • API/Webservice – moderne software beschikt over een eigen stekkerdoos om zo informatie uit te wisselen. Dit is een duurzame en solide oplossing voor het (live) verwerken van grote hoeveelheden data
  • Webhooks – vergelijkbaar met Webservices, maar dan event-based. Per mutatie wordt automatisch een aanroep gedaan om data bij te werken, bijvoorbeeld voor e-mailadressen op een maillijst
  • Single Sign-On (SSO)– eenvoudig met één gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in diverse applicaties. Door het bouwen van dergelijke koppelingen hoeven uw medewerkers of klanten minder vaak in te loggen met verschillende wachtwoorden

Webapplicaties op maat helpen je organisatie

Wil je een webapplicatie op maat laten bouwen voor specifieke bedrijfsprocessen, uitdagingen of innovatieve ideeën? Of werk je met verschillende softwaresystemen die niet geïntegreerd zijn? Kies dan voor maatwerk webapplicaties van Nubos.

Wij zijn zowel technisch bedrijfskundig onderlegd als gespecialiseerd in het ontwikkelen van online ICT-oplossingen. Een unieke combinatie waar tevreden klanten als Omroep West en Joinuz al jaren hun voordeel mee doen.

Geïnteresseerd?

Leg direct jouw uitdaging bij ons voor in de chat of vul het contactformulier in, dan bekijken we geheel vrijblijvend welke oplossingen er voor jou zijn.

Dit is wat anderen over ons zeggen

Powered by WHMCompleteSolution