Wat zijn jobboards?

Jobboards zijn online platforms die werkzoekenden en werkgevers met elkaar verbinden. Ze fungeren als een centrale hub waar werkgevers hun vacatures kunnen plaatsen en werkzoekenden kunnen zoeken naar passende banen. Werkzoekenden kunnen hun cv uploaden en solliciteren op vacatures die zijn gepost door werkgevers. Jobboards bieden een breed scala aan vacatures in verschillende sectoren en niveaus, waardoor werkzoekenden een uitgebreide keuze hebben.

Voordelen van jobboards

Het gebruik van jobboards brengt verschillende voordelen met zich mee voor werkgevers:

 • Vergroten van de zichtbaarheid van vacatures: Door je vacatures op jobboards te plaatsen, vergroot je de kans dat ze worden gezien door een groot aantal werkzoekenden. Jobboards hebben een breed bereik en trekken dagelijks veel bezoekers aan.
 • Bereiken van een breder publiek van werkzoekenden: Jobboards hebben een divers publiek van werkzoekenden, variërend van pas afgestudeerden tot ervaren professionals. Dit stelt werkgevers in staat om potentiële kandidaten te bereiken die anders misschien niet op de hoogte zouden zijn van hun vacatures.
 • Mogelijkheid om gerichte zoekopdrachten uit te voeren: Werkzoekenden kunnen op jobboards gerichte zoekopdrachten uitvoeren op basis van criteria zoals locatie, functietitel en branche. Dit zorgt ervoor dat je vacatures worden weergegeven aan relevante kandidaten die actief op zoek zijn naar een baan in jouw specifieke vakgebied.
 • Verbeteren van de efficiëntie van het wervingsproces: Jobboards bieden tools en functionaliteiten die het wervingsproces stroomlijnen. Dit omvat functies zoals automatische meldingen van nieuwe sollicitaties, cv-databases en filters om kandidaten te sorteren op basis van relevante criteria.

Populaire jobboards in Nederland

In Nederland zijn er verschillende populaire jobboards die door zowel werkgevers als werkzoekenden veel worden gebruikt. Enkele bekende voorbeelden zijn:

 • Indeed: Indeed is een wereldwijd bekend jobboard met een groot bereik. Het biedt een uitgebreid aanbod aan vacatures in verschillende sectoren en is een favoriete bestemming voor werkzoekenden vanwege de gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde zoekfunctionaliteiten.
 • Werkzoeken.nl: Werkzoeken.nl is een Nederlands jobboard dat zich richt op de lokale arbeidsmarkt. Het biedt een breed scala aan vacatures in verschillende regio's van Nederland. Werkzoekenden kunnen eenvoudig zoeken op locatie en functietitel om relevante vacatures te vinden.
 • Monsterboard: Monsterboard is een bekend internationaal jobboard met een sterke aanwezigheid in Nederland. Het staat bekend om zijn uitgebreide vacatureaanbod en geavanceerde tools voor werkzoekenden, zoals persoonlijke profielen en cv-builder.
 • Talent.com: Talent.com, voorheen bekend als Neuvoo, is een wereldwijd jobboard dat werkzoekenden en werkgevers met elkaar verbindt. Het platform biedt een breed scala aan vacatures in diverse sectoren en is gemakkelijk te navigeren.

Nadelen van traditionele jobboards

 • Hoewel jobboards veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waar werkgevers mee te maken kunnen krijgen:
 • Hoge concurrentie en verzadiging van de markt: Omdat jobboards veel gebruikt worden door werkgevers, kan er een hoge concurrentie zijn om de aandacht van werkzoekenden te trekken. Het is belangrijk om vacatures op te laten vallen tussen de vele andere vacatures.
 • Moeite met het beheren van grote aantallen sollicitaties: Populaire jobboards kunnen veel sollicitaties genereren, wat het beheer ervan uitdagend kan maken. Het kan tijdrovend zijn om alle sollicitaties door te nemen en de meest geschikte kandidaten te selecteren.
 • Handmatige verwerking en overdracht van sollicitatiegegevens: Bij traditionele jobboards ontvang je sollicitaties vaak via e-mail, wat betekent dat je handmatig de sollicitatiegegevens moet verwerken en deze naar je ATS moet overzetten. Dit kan leiden tot inefficiëntie en het risico op het verliezen van waardevolle sollicitatiegegevens.

Integratie met Nubos Recruit

Om de nadelen van traditionele jobboards te overwinnen, biedt Nubos Recruit een innovatieve oplossing. Nubos Recruit stelt werkgevers in staat om rechtstreeks te connecten met hun eigen ATS, waardoor sollicitaties direct in hun eigen omgeving kunnen worden ontvangen. Dit betekent dat er geen handmatig werk meer nodig is om e-mails naar het ATS om te zetten en dat er geen sollicitaties meer tussen wal en schip vallen. Alles komt direct in de eigen workflow terecht.

Voordelen van Nubos Recruit

Het gebruik van Nubos Recruit biedt diverse voordelen voor werkgevers:

 • Elimineert handmatig werk bij het omzetten van e-mails naar het ATS: Met Nubos Recruit worden sollicitaties automatisch in je ATS geïmporteerd, waardoor je geen tijd en moeite meer hoeft te besteden aan het handmatig verwerken van sollicitatiegegevens. Dit bespaart kostbare tijd en zorgt voor een efficiënter wervingsproces.
 • Voorkomt het verlies van sollicitaties tussen wal en schip: Met Nubos Recruit worden sollicitaties rechtstreeks naar je eigen workflow gestuurd, waardoor het risico op het missen van waardevolle sollicitaties wordt geminimaliseerd. Je ontvangt alle sollicitaties op één centrale locatie, waardoor je een beter overzicht hebt en sneller kunt reageren op potentiële kandidaten.
 • Vereenvoudigt en versnelt het wervingsproces: Door het direct ontvangen van sollicitaties in je eigen ATS, wordt het wervingsproces aanzienlijk vereenvoudigd en versneld. Je kunt sollicitaties snel beoordelen, kandidaten selecteren en vervolgstappen nemen, allemaal binnen je vertrouwde ATS-omgeving.
 • Biedt een betere kandidaatervaring en hogere efficiëntie voor HR-teams: Nubos Recruit verbetert niet alleen de ervaring voor werkgevers, maar ook voor sollicitanten. Kandidaten kunnen gemakkelijk solliciteren via jobboards en hebben de zekerheid dat hun sollicitatie direct wordt ontvangen en verwerkt. Voor HR-teams betekent dit minder administratieve rompslomp en meer tijd om zich te richten op het selecteren van de beste kandidaten.

Hoe Nubos Recruit werkt

Het gebruik van Nubos Recruit is eenvoudig en intuïtief. Hier is een stapsgewijze uitleg van het proces:

 • Integratie met jobboards: Nubos Recruit kan worden geïntegreerd met populaire jobboards zoals Indeed, Werkzoeken.nl, Monsterboard en Talent.com. Dit stelt werkgevers in staat om vacatures direct vanuit Nubos Recruit op deze jobboards te plaatsen.
 • Sollicitaties ontvangen: Zodra een sollicitant solliciteert op een vacature op een jobboard, wordt de sollicitatie automatisch doorgestuurd naar Nubos Recruit. Dit gebeurt naadloos en zonder tussenkomst van de werkgever.
 • Sollicitaties in je eigen omgeving: De sollicitaties worden rechtstreeks ontvangen in je eigen ATS-omgeving. Je hebt direct toegang tot alle sollicitatiegegevens, inclusief cv's, motivatiebrieven en andere relevante documenten.
 • Beheer en selectie van kandidaten: Je kunt de ontvangen sollicitaties eenvoudig beheren, filteren en sorteren op basis van specifieke criteria. Dit helpt je om de meest geschikte kandidaten te identificeren en verder te gaan met het selectieproces.

Met Nubos Recruit hoef je je geen zorgen te maken over het verwerken en beheren van sollicitaties van verschillende jobboards. Alles wordt geconsolideerd in één systeem, wat zorgt voor efficiëntie en gemak in het wervingsproces.

Conclusie

Jobboards, zoals Indeed, Werkzoeken.nl, Monsterboard en Talent.com, spelen een belangrijke rol bij het vergroten van de zichtbaarheid van vacatures en het aantrekken van potentiële kandidaten. Ze bieden werkgevers de mogelijkheid om een breder publiek te bereiken, gerichte zoekopdrachten uit te voeren en het wervingsproces te verbeteren.

Echter, traditionele jobboards kunnen ook uitdagingen met zich meebrengen, zoals hoge concurrentie, het beheren van grote aantallen sollicitaties en handmatige verwerking van sollicitatiegegevens. Hier komt Nubos Recruit als een waardevolle oplossing naar voren. Door gebruik te maken van Nubos Recruit kunnen werkgevers direct connecten met hun eigen ATS en sollicitaties rechtstreeks in hun eigen omgeving ontvangen. Dit bespaart tijd, voorkomt het verlies van sollicitaties en vereenvoudigt het wervingsproces.

Met Nubos Recruit kunnen werkgevers profiteren van een naadloze integratie met populaire jobboards en een gestroomlijnd proces voor het beheren en selecteren van kandidaten. Het biedt een verbeterde kandidaatervaring en verhoogt de efficiëntie van HR-teams.

Kortom, het gebruik van jobboards, in combinatie met Nubos Recruit, is een krachtige strategie voor het vergroten van het aantal sollicitaties en het optimaliseren van het wervingsproces. Maak gebruik van deze moderne tools en maximaliseer je kansen om de juiste kandidaten aan te trekken.