Webshop koppelingen

Webshops zijn niet meer weg te denken in ons leven. Maar voor jou als webshop eigenaar brengt dat ook de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe houd je de voorraden in sync met je ERP systeem, hoe zorg je ervoor dat de klantinformatie in je marketing systemen komt, hoe worden verkopen in je boekhouding verwerkt. Daar komen API koppelingen om de hoek kijken.

In Nederland zijn er meer dan 65.000 webwinkels actief. De een is natuurlijk wat groter dan de ander. Deze bedrijven kunnen allemaal online betalingen ontvangen en hun producten online verkopen. Voor een goede strategie is het noodzakelijk om zoveel mogelijk te automatiseren. Als je veel zaken geautomatiseerd hebt, kan je ook veel tijd investeren in de belangrijke zaken van je bedrijf. Webshop koppelingen kunnen dan soms bijzonder handig zijn: zo bespaar je tijd én geld. Het kan zo zijn dat je je producten ergens inkoopt. Je bepaalt de verkoopprijs op basis van je inkoopprijs. Je wilt misschien wel een bepaalde marge aanhouden. Nu komt de situatie voor dat de groothandel de prijs verhoogt. Normaalgesproken moet je dit dan handmatig zelf invoeren. Dat is met webshop koppelingen nu écht verleden tijd. Dit gebeurt dan volledig automatisch, waardoor jij je bezig kunt houden met belangrijke zaken. Dat is slechts maar een voorbeeld, maar zo zijn er nog talloze andere situaties waar webshop koppelingen voor mogelijk zijn.

Nubos heeft ervaring met verschillende platforms

Er zijn talloze platforms waar je uit kunt kiezen als je een webshop wilt beginnen. Zo kan je onder andere kiezen voor WooCommerce, Magento, Prestashop of Shopify. Nubos heeft ervaring met het maken van webshop koppelingen voor talloze e-ecommerceplatformen. Heb je een koppeling nodig voor je webwinkel? Contacteer ons gerust.

Welke webshop koppelingen zijn er?

In de eerste paragraaf hebben wij al een casus omschreven. Er zijn echter nog talloze andere voorbeelden. Zo kan je bijvoorbeeld ook een koppeling laten maken met je boekhoudsoftware. Wil je dat de facturen van de bestellingen automatisch worden doorgevoerd in je administratie? Dan behoort dat tot de mogelijkheden met behulp van een API koppeling.

Ook kan je bijvoorbeeld een koppeling voor voorraadbeheer inschakelen. Maak jij gebruik van de methode ‘dropshipping’ en ben je gebonden aan de voorraad van jouw leverancier? Dan ben je altijd op de hoogte van de voorraad door middel van een eenvoudige koppeling tussen twee systemen.

Ook wanneer je je pakketjes laat bezorgen kan je een koppeling laten maken. Wil je bijvoorbeeld een integratie met de software van PostNL? Dan zijn je pakketjes altijd verzendklaar en kunnen klanten aangeven waar ze het pakket willen ophalen óf wanneer zij dit willen laten bezorgen. Dit zorgt voor een verhoogde klanttevredenheid en is dan ook goede reclame voor je webwinkel.

Staat jouw casus hier niet bij en ben je op zoek naar andere webshop koppelingen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden graag met je.

Voordelen van webshop koppelingen

Webshop koppelingen bieden talloze voordelen. Het is vooral veel efficiënter dan handmatig werk en het maakt het mogelijk om continu data uit te wisselen. Met behulp van data kan je ook gemakkelijker inzien hoe en wanneer je je producten kunt verkopen. Hieronder volgen enkele voordelen:

  • Je webshop en/of administratie is te allen tijde up-to-date;
  • Volledig geautomatiseerd op ieder moment van de dag;
  • Geen handmatige handelingen meer, waardoor je zowel tijd als geld bespaart;
  • Bestellingen kunnen automatisch verwerkt worden;
  • De koppeling werkt altijd vanuit eenzelfde applicatie, waardoor je niet meer hoeft in te loggen op derde systemen.

Wil je meer informatie ontvangen?

Wil je graag een Webshop API koppeling laten ontwikkelen? Onze experts zijn gespecialiseerd in het maken van deze API’s. Wat je wensen ook zijn, wij maken het voor je.

Deze techniek kan jouw organisatie veel tijd én geld besparen. Wij werken al jaren met API's en hebben al honderden projecten succesvol afgerond. Daarmee zijn wij thuis in alle branches én kunnen wij elke koppeling realiseren. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ervaar wat een koppeling voor jouw organisatie kan betekenen.

Webwinkels

Geïnteresseerd?

Nieuwsgierig wat een Webshop API koppeling voor jouw bedrijf kan betekenen?

Waarom wachten?

Neem vrijblijvend contact op