Ondernemingen kunnen tegenwoordig niet meer zonder een website. Een website is voor potentiële klanten meestal de eerste kennismaking met een bedrijf. Alle redenen daarom om als onderneming je website goed voor elkaar te hebben. Dit houdt in dat je website voorzien is van een goed design, goede leesbare teksten en vooral gemakkelijk te bedienen is. Als er een webshop aanwezig is, is ook het gebruiksgemak zeer belangrijk. De gebruiksvriendelijkheid behoort immers tot één van de klantendiensten waarop je door klanten beoordeeld wordt. Er is dus alles aan gelegen om een goede website te bouwen. Maar alleen bij het ontwerpen en bouwen houdt het niet op. Een website moet voortdurend onderhouden worden. Nieuwsberichten moeten geactualiseerd worden, contactformulieren moeten beantwoord worden en in een webshop moet het assortiment aangevuld of vernieuwd worden. Goede software is hierbij noodzakelijk.

Website beheren met een content managementsysteem

Om een website of een webshop te beheren wordt meestal gebruik gemaakt van een content managementsysteem, ook wel afgekort als CMS. Een CMS is een stuk software dat als een applicatie geïnstalleerd kan worden, maar ook als webapplicatie te gebruiken is. Met een CMS is het heel gemakkelijk om een website op het internet te publiceren en te onderhouden, zonder dat je hier de nodige technische kennis voor hoeft te hebben. Het wordt mogelijk om teksten, documenten, foto's en video's op je website te publiceren zonder dat je hiervoor lastige handelingen hoeft uit te voeren. Teksten kun je gewoon zonder enige opmaakt in de applicatie plaatsen, maar kunnen door middel van standaard sjablonen toch met een mooie lay-out weergegeven worden. Het is vooral een applicatie die zeer geschikt voor bedrijven die regelmatig de inhoud veranderen. Met enkele klikken is je website in een mum van tijd aangepast. Er zijn diverse CMS applicaties beschikbaar, maar wereldwijd wordt Wordpress toch als één van de meeste gebruikte en beste CMS applicaties gezien.

Het beste content managementsysteem

Wat zorgt ervoor dat Wordpress zo'n populaire CMS is? Net zoals andere CMS systemen is het grote voordeel natuurlijk dat je zonder al te veel kennis een website kunt onderhouden. Je hoeft de hosting van je website daarom niet uit te besteden. De applicatie is gemakkelijk in gebruik, enkel gezond verstand is nodig om te leren omgaan met de diverse functionaliteiten. Kom je er niet uit? De applicatie wordt door miljoenen gebruikers over de hele wereld gebruikt dus online kun je veel hulp krijgen van andere Wordpressgebruikers. Er zijn veel templates bijgevoegd, zodat je heel gemakkelijk stap voor stap je eigen website opmaakt. Bovendien en dat zal bij veel kleinere ondernemers aangenaam in de oren klinken, het is geheel gratis. Naast gebruiksvriendelijkheid, staat de applicatie bekend om flexibiliteit. Het is een open source CMS, wat inhoudt dat je zelf erg veel kunt instellen en kunt aanpassen aan de applicatie zelf. Een bekend fenomeen is het toevoegen van plugins.

Maak je werk gemakkelijker met een maatwerk Wordpress-plugin

Je kunt zelf een prachtige website opmaken, maar na verloop van tijd loop je ongetwijfeld tegen bepaalde functionaliteiten aan die je in je CMS applicatie mist of die niet handig werken. Je wilt misschien een nieuwe functie aan je website toevoegen, maar de CMS heeft niet de mogelijkheden of je hebt een webshop en je wilt dat alle gegevens rechtstreeks naar je backofficesysteem geïntegreerd worden? Je biedt je klanten diverse betaalmogelijkheden aan, maar daarvoor heb je wel een goede koppeling nodig naar de betreffende betaaldienst. Met een plugin kan dit gemakkelijk tot stand worden gebracht. Nu zijn er wel standaard Wordpress-plugins te downloaden, maar voldoen deze plugins ook aan jouw eisen en website? Als dit niet het geval is, dan kun je een maatwerk plugin laten maken door Nubos. Je krijgt dan een Wordpress-plugin die op maat is gemaakt voor jouw situatie en waarmee je veel tijd en geld kunt besparen.

Laat ook je Wordpress-plugins op maat maken

Als automatiseringsbedrijf heeft Nubos zich volledig gespecialiseerd in het bieden van allerlei IT-oplossingen, om het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kun jij niet de juiste plugin vinden voor Wordpress? Neem dan eens contact op met Nubos om je wensen door te spreken. Nubos is in staat om een maatwerk Wordpress-plugin voor jou te ontwerpen en te maken. Met op maat gemaakte plugins zal je websitebeheer een stuk gemakkelijker en sneller gaan.