Wordpress API koppeling

WordPress is een van de populairste contentmanagementsystemen ter wereld. De software heeft een groot marktaandeel onder informatieve websites en webshops. Wil je graag een WordPress API koppeling laten maken? Dan helpen wij jou graag verder.

Waarom WordPress?

Meer dan de helft van alle websites is gemaakt middels een contentmanagementsysteem via een opensourceplatform. Van alle systemen is WordPress de populairste software. Niet alleen kleine websites maken gebruik van dit systeem, maar ook diverse grotere partijen maken hier gebruik van. Ooit is het ontstaan in 2003 en inmiddels dus het populairste contentmanagementsysteem ter wereld. Je kunt het systeem gemakkelijk uitbreiden met plugins. Door middel van een WordPress API koppeling kan je de software bovendien koppelen aan derde systemen.

Wat is een WordPress API koppeling?

API staat voor Application Programming Interface. Het is een stukje software dat twee verschillende programma’s of systemen aan elkaar kan koppelen. Het kan met elkaar communiceren. Voor bedrijven kunnen API’s een uitkomst bieden. Werkzaamheden die normaal handmatig ingevoerd worden, kunnen dan automatisch worden ingevoerd. Er zijn talloze toepassingen mogelijk.

Custom plugin of WordPress API koppeling?

Soms heb je geen WordPress API koppeling nodig, maar wil je de functionaliteiten uitbreiden van de software. In dat geval kan een custom WordPress plugin uitkomst bieden. Mis je bepaalde functionaliteiten en kan je dit niet terugvinden in het bestaande plugin aanbod? Dan kunnen wij een plugin op maat voor je ontwikkelen. Twijfel je of je een plugin of API koppeling nodig hebt? Dan adviseren wij je graag.

WordPress plugins met API koppeling

Er zijn al talloze plugins met een API koppeling op de markt beschikbaar. Heb je bijvoorbeeld een webshop en maak je gebruik van de betaalprovider Mollie, Sisow of Stripe? Dan wordt je website door middel van een WordPress API koppeling gekoppeld aan de systemen van Mollie, Sisow of Stripe. Deze betaalproviders hebben alvast een koppeling voor je ontwikkeld, zodat je betalingen kunt ontvangen. Echter zijn niet overal standaardkoppelingen voor. Daarom kan je ook maatwerk laten uitvoeren.

Praktijkvoorbeelden WordPress API koppeling

Zoals gezegd zijn niet overal al standaard API koppelingen voor. Deze kan je daarom op maat laten maken. Hieronder volgen enkele praktijkvoorbeelden.

Boekhoudprogramma

Wil je bijvoorbeeld je facturatiesoftware koppelen aan je WordPress webshop? Sommige boekhoudpakketten bieden al API’s aan, maar dat geldt niet voor alle pakketten. Heeft jouw pakket nog geen koppeling voor WordPress? Dan kan je er een op maat laten maken door ons.

Offerte aanvragen

Wil je graag dat de leads die je ontvangt via je website automatisch worden verzonden naar een CRM-pakket, waardoor klanten automatisch offertes kunnen ontvangen? Dan behoort dat tot de mogelijkheden door middel van een WordPress API koppeling.

Boekingssysteem

Beschik je over een website waar bezoekers online kunnen reserveren? Dan kunnen bezoekers, door middel van een WordPress API koppeling, automatisch alle beschikbare data inzien. Daarmee voorkom je ook dubbele boekingen en het scheelt vooral ook veel handwerk.

Planning

Als je werkt met specifieke roosters kan het handig zijn om hier een planning aan te koppelen. Kunnen werknemers of studenten zich inplannen via een WordPress website en wil je dit direct doorschieten naar je CRM? Dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Urenregistratie

Het is natuurlijk belangrijk om gewerkte uren bij te houden. Ook verlofaanvragen en het klaarzetten van loonstrookjes is belangrijk. Door middel van een maatwerk WordPress API koppeling kan je veel laten automatiseren. De gegevens komen automatisch in het WordPress intranet waardoor werknemers alle informatie kunnen opzoeken in hetzelfde systeem.

Productaanbod

Werk je met externe leveranciers en wil je graag een actuele voorraad tonen op je website? Dan kan dat met behulp van een WordPress API koppeling. Op die manier hoef jij klanten nooit teleur te stellen dat een product niet op voorraad is. Daarnaast worden prijzen automatisch ge-update. Dat scheelt jou ook ontzettend veel tijd, waardoor je bezig kunt met de belangrijke zaken zoals marketing voor je webshop.

Andere WordPress API koppeling nodig?

In de bovenstaande alinea’s hebben we enkele voorbeelden omschreven. Uiteraard zijn er nog talloze andere mogelijkheden. Heb je andere koppelingen voor je website nodig, welke wij niet als voorbeeld vermeld hebben? Geen probleem: we helpen je graag verder. Door de jaren heen hebben wij honderden verschillende cases behandeld. Hiermee hebben wij ervaring in iedere branche.

Een WordPress API koppeling laten maken

Wil je graag kiezen voor automatisering? Dan kan je een WordPress API koppeling laten maken. Met de juiste inzet van een koppeling kan je ontzettend veel tijd en geld besparen. Iedere handmatige handeling die je automatiseert, bespaart je nu eenmaal geld. Data blijft op die manier altijd ‘in sync’ met elkaar, waardoor je je kunt richten op de belangrijke zaken van het ondernemen.

WooCommerce API koppeling

Maak je gebruik van WordPress in combinatie met WooCommerce? Een WooCommerce API koppeling kan erg handig zijn. Zo kan je bijvoorbeeld je voorraad beheren, betalingen ontvangen door middel van een API of je kunt je producten automatisch laten updaten aan de hand van een productfeed.

Vraag een vrijblijvende offerte op

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor een WordPress API koppeling voor jouw onderneming, stichting of organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag een vrijblijvende offerte met een vaste prijs. Je hebt dus niet te maken met maandelijkse kosten, maar met een fixed price. Dat vinden wij wel zo eerlijk. Onze offertes hebben een geldigheidsduur van 30 dagen.

Wil je meer informatie ontvangen?

Wil je graag een Wordpress API koppeling laten ontwikkelen? Onze experts zijn gespecialiseerd in het maken van deze API’s. Wat je wensen ook zijn, wij maken het voor je.

Deze techniek kan jouw organisatie veel tijd én geld besparen. Wij werken al jaren met API's en hebben al honderden projecten succesvol afgerond. Daarmee zijn wij thuis in alle branches én kunnen wij elke koppeling realiseren. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ervaar wat een koppeling voor jouw organisatie kan betekenen.

Overig

Geïnteresseerd?

Nieuwsgierig wat een API koppeling met Wordpress voor jouw bedrijf kan betekenen?

Waarom wachten?

Neem vrijblijvend contact op